Top 3 iOS Apps

De Apple App Store bevat meer dan 700.000 applicaties. De meeste gebruikers installeren echter gemiddeld genomen maar een kleine 50 apps op hun iOS (iPhone, iPad & iPod Touch) toestel. Een moeilijke selectie om te maken. Toch zijn er drie apps die iedere gebruiker op zijn of haar iPhone zou moeten hebben staan.

1. Reeder (2,69 €)

Reeder is een oude bekende als het gaat om RSS-lezers op de iPhone. De applicatie was één van de eerste iOS apps die met Google Reader kon synchroniseren en overzichtelijke RSS-lijsten aanbood. Gelanceerd in oktober van 2009, vervult de applicatie haar primaire functie nog altijd uiterst degelijk. De applicatie is overzichtelijk, stabiel en heel gemakkelijk te gebruiken.

IMG_0060

Reeder (screenshot: Tommy Van Damme).

Sinds de lancering van Reeder zijn er een aantal concurrenten op de markt gekomen. Denk maar aan Flipboard of Feedly. Beiden uiterst flashy apps die ook met Google Reader kunnen synchroniseren en een lay-out aanbieden die meteen aan een traditionele krant doet denken. Toch blijft Reeder, mede door zijn simpliciteit, de beste RSS-lezer voor iOS. De app kan bovendien verbinden met tientallen externe diensten zoals Pinboard, Evernote, Delicious of…Instapaper.

2. Instapaper (3,59€)

Instapaper is de uitgelezen app voor drukke surfers die een langere post tegenkomen en die later op hun gemak willen nalezen. Simpleweg een account aanmaken bij Instapaper (de webversie is gratis) en via een handige bookmarklet kan die post bewaard worden om later na te lezen.

IMG_0061

Instapaper (screenshot: Tommy Van Damme).

De applicatie presenteert bewaarde artikels in een sobere en eenvoudige lay-out. Hier zijn geen reclamebanners te vinden, enkel tekst en relevant beeldmateriaal. De gebruiker heeft de optie om lettertype, tekstgrootte en helderheid aan te passen. De meeste posts zijn bijgevolg veel aangenamer te lezen via Instapaper dan op het wilde web.

3. Google Maps (gratis)

Toen Apple de upgrade van iOS 5 naar iOS 6 maakte, werd het door vele gebruikers als een downgrade beschouwt. De betrouwbare kaart en navigatie applicatie van Google werd vervangen door de inferieure Apple Maps. Deze laatste laat zelfs maanden na haar introductie nog steeds grote steken vallen. Gelukkig heeft Google nu zelf een nieuwe versie van haar Google Maps uitgebouwd. Een kaartapplicatie die niet voor de Android versie moet onderdoen.

IMG_0059

Google Maps (screenshot: Tommy Van Damme).

Google Maps voor iOS biedt het vertrouwde pakket van toepassingen aan. Mooie, betrouwbare kaarten, deze keer opgebouwd uit vectorbeelden om snelle laadtijden te verzekeren. De app biedt Streetview aan en gesproken “turn-by-turn” navigatie, voormalig exclusief aan Android. Dat de applicatie al op menig iOS toestel is geïnstalleerd staat buiten kijf. Meteen na lancering schoot het naar de top van de meest gedownloade gratis applicaties op de Apple appstore.

Tommy Van Damme

—————————————————————————————————————————–

Bronnen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s